mandag 8. desember 2008

Okay, okay, her kommer'n

I dag har jeg forresten vært i USA i 3 mnd. Tiden flyr!

Vivaaa Las Vegas!

Torsdag 27. nov dro vi da som sagt til Las Vegas. Satte oss i bilen og kjørte avgårde. Dette var på Thanksgiving, så Rick og Jennifer hadde fri, så vi dro tidlig. Er vel vanligvis rundt 4 timer å kjøre dit, men tror vi brukte lengre tid, for det var en del trafikk. Vi stoppa på grensa mellom Nevada og California for en tissepause, og da høljeregna det, litt deilig på en måte egentlig, kan ikke si det har vært så mye regn imens jeg har vært her borte! :)

Vi ankommer Las Vegas, det er mørkt, og jeg ser alle de kjente bygningene, hotellene o.l. Og alle lysene. Masse inntrykk, og en kjempespennende by! Vi finner hotellet vårt, som ligger et par kvartaler fra Las Vegas boulevard(the Strip), og finner oss til rette. Svæært rom(som alltid), tror dette var VIP-suiten eller no sånt.. hehe Hadde en fin utsikt over den nordre delen av the Strip fra rommet, Hilton-hotellet, the Stratosphere, Circus Circus, Las Vegas Convention Center, osv.

Middagen ble fortært på the Palm, og jeg hadde en tradisjonell Thanksgiving-middag med kalkun, stuffing, potetmos, yams, green beans, gulerøtter, og cranberry sauce. Veldig godt, og vi ble veldig mette(også som alltid!). Til dessert var det pumpkin pie(som smakte som pepperkaker.. Mmmm) og is. :)

Fredag, kort fortalt; Vi skaffa oss dagskort på monorailen(7 monorail-stasjoner i Vegas, og banene går ca hvert femte minutt; grei måte å komme seg rundt på) og dro til endestasjonen på MGM Grand, gikk til Mandalay Bay, og der dro vi på et akvarium, spiste lunsj på en meksikansk restaurant, og stakk innom House of Blues, og jeg kjøpte meg en t-skjorte. Tuslet litt rundt, var innom M&M's World(som var stappfullt, bokstavelig talt, av mennesker), og så dro vi tilbake til hotellet. Jennifer og Rick dro på date, og jeg og Josselyn tok monorailen til Imperial Palace, hvor vi spiste pizza. Så dro vi til the Flamingo ved siden av, og så på flamingoene og de andre eksotiske dyrene de hadde der inne. Vi kjøpte is, og tok monorailen til hotellet igjen. (Monorail er forresten et ord dere kommer til å høre mye iløpet av dette innlegget!) Leggetid for Josselyn, og tv og M&M's-tid for meg!

Lørdag; Rick og Jennifer dro for å handle julegaver, og jeg og Josselyn lekte litt. Tok monorailen(der kommer'n igjen) litt rundt, til MGM for å leke med et interaktivt billboard på gulvet, så til Hilton-hotellet hvor hun lekte med svingdøra(små barn, store gleder), og så tilbake for å bygge telt(stoler + teppe) i hotellrommet. Så kom Jennifer og Rick tilbake, og det var min tid i Las Vegas, oh yeah! ;

Tok monorailen til Paris-hotellet, og gikk for å finne Bellagio for å se fontene-showet. Kom akkurat for sent, så måtte vente ca 25 min på neste. Men det var veldig bra; fontene utenfor hotellet som beveger seg i takt med musikk, klassisk musikk i dette tilfellet. Så tok jeg monorailen til endestasjonen i nord, til Sahara-hotellet. Derfra gikk jeg til Stratosphere! Min favorittbygning i Las Vegas, tror jeg.. Kjørte heis opp til observasjonsdekket i 108. etasje, og tittet på utsikten og tok bilder. Helt fantastisk utsikt 360 grader, over hele Las Vegas, som forøvrig er en kjempestor by! Og så, som den tøffe jenta jeg er, tok jeg heisen videre opp til 112. etasje(eller no sånt), og tok attraksjonen "Big Shot!". På bilder av Stratosphere, så er Big Shot! da det "lille" tårnet på toppen av selve tårnet, og det er en slags space shot-attraksjon hvor man blir skutt 50 meter opp i været. Så når man da i tillegg befinner seg 330 meter over bakken, så gir det deg en veldig rar følelse, følelsen av å faktisk bli skutt 330 meter opp i lufta! Kjempemoro ihvertfall! (Mamma, du hadde helt sikkert likt denne! :P Hvis du kommer og besøker meg kan vi dra dit!) Så Big Shot! er da verdens høyeste thrill ride, og jeg har kjørt den! hihi Enda et fakta om Stratosphere; siden starten i 1996 har 5 mennesker hoppet i døden fra toppen av tårnet. Hyggelig. :) Er to andre attraksjoner i tårnet også, men et av de var stengt, og det var ca 40. min ventetid på den andre, så gadd ikke. Fikk tatt den høyeste ihvertfall!

Stratosphere. Her kan dere få en idé om hvor høyt oppe jeg var. Big Shot! er det røde tårnet på toppen! :)

Så tok jeg heisen ned i bunnen av tårnet, og spiste middag på en 50's diner. Monorailen til the Venetian, hvor jeg dro på Madame Tussaud's. Veldig bra utstilling, bare synd jeg var alene, så jeg ikke fikk noen bilder av meg med kjendisene.. Høydepunktet tror jeg var Daniel Craig a.k.a. James Bond. Resten får dere se på bildene, de er sikkert lagt ut når dere leser dette. :)

Videre til MGM(med monorailen så klart!), og som den CSI-nerden jeg er kjøpte jeg en CSI-bok på CBS-butikken der inne. CBS er kanalen/nettverket/hva det heter, som sender CSI, og de hadde en butikk stappfull av ting fra flere av seriene sine. Top Model blant annet. Så innom Häägen Dazs og kjøpte en strawberry sorbet sipper, som smaker som en knallgod strawberry daiquiri bare uten alkohol, så tuslet jeg til Hard Rock Hotel, ca en 20-25-min gåtur derfra(ikke monorailen denne gangen!). Der inne hadde de en stor utstilling med ting fra diverser kjendiser(se bilder), og så gikk jeg videre til Hard Rock Café rett utenfor for å kjøpe min obligatoriske HRC-klesplagg. Ble en genser denne gangen. Samler vettu! Klokka var rundt halv 12 nå, og jeg hadde verkende føtter, og jeg var trøtt og sliten, så jeg gikk(les: slepte meg) tilbake til hotellet, ca 25 min unna. Hadde egentlig tenkt til å se mer, kanskje ta meg en drink eller to, men var så sliten, så da var det bare å komme seg hjem i seng! Fikk sett en del ihvertfall! :) Tok masse bilder, og jeg spilte også på noen slot-maskiner.

Søndag; Alle 4 dro på kino og så Bolt, den nyeste Disney-filmen. Veldig morsom film, den bør alle dra og se. Hamsteren Rhino er da min favoritt i filmen, og den må sees på engelsk, med John Travolta og andre mennesker. *reklamere* Så var det lunsj, og da vi kom tilbake til hotellet hadde jeg en tre-timers tid for meg selv igjen, så jeg tok monorailen(bombe!) til MGM, gikk til Excalibur, til New York New York, og innom MGM Grand. Spilte på noen slot machines på alle tre, tror jeg. Tok masse bilder da også. Var innom M&M's World igjen, en liten tur innom den svære Adidas-butikken ved siden av, og bare tusla rundt og var turist. Så løven som var inne på MGM Grand, og tok monorailen tilbake til hotellet. Jennifer og Rick dro på date igjen, og jeg og Josselyn tok monorailen til Harrah's hvor vi stakk på McDonald's på the Strip, mellom the Venetian og Casino Royale. Kjøpte med mat, og dro tilbake til hotellet(med monorail så klart) og så Disney-show på tv og koste oss med hver våre chicken nuggets. Hannah Montana, woo-hoo!

Mandag var det hjemreise, etter en room service-frokost og litt pakking. Kom hjem til LA, spiste middag på Koo-Koo-Roo(et kylling-sted for de som ikke gjetta det), og så var det hjem til Redondo! Var en veldig fin tur, og jeg så masse! Skulle gjerne sett mer, men Las Vegas er en by jeg garantert kommer til å reise tilbake til, så jeg får ta det da! Den byen er noe for seg selv, anbefaler alle å dra dit en gang! :) Dere får titte på bildene, og kommer til å legge ut noen videoklipp også. Og de som ikke har skjønt hva en monorail er nå, får lese bloggen en gang til. Lykke til! :P

Denne uka som har vært har det ikke skjedd så mye spennende(ihvertfall ikke noe som topper alle turene med monorailen!), men jeg har vært flink og trent to dager på rad(ja, jeg veit), gått litt osv. Også spist Mongolian BBQ begge dagene jeg trente.. Mmm, jeg har totalt forelska meg i det stedet, og var der og spiste i går også, men det er en annen historie.. Fredag venta det to pakker på meg utafor døra da vi kom hjem fra parken. Julegaver fra Norge! Reiv vekk pakkelappene(jeg vil jo ikke vite hva som er i julegavene mine), også har jeg åpna esken og konvolutten. Takk for bildene pappa, de var veldig fine! Også har jeg spist litt sjokolade, for det var nemlig gått hull på et par pakker. Har spist en hel pose smash(det var hull på posen, sier jeg jo), nesten på egenhånd, lest litt mag, lest amta, og lest en donald-bok på norsk. Takkar! :) Veldig godt!

Ellers har tiden min gått bort på å prøve å bestemme meg for hva jeg skal studere her borte. Er så sinnsykt vanskelig! Jeg trodde jeg hadde planen klar; et online-kurs i markedsføring, for da kunne jeg kanskje tatt en konsulentjobb av et slag, eller lignende når jeg kommer hjem til Norge igjen(hvis jeg fortsatt ikke vet hva jeg vil gjøre når jeg blir stor), og kanskje et eller annet engelsk-kurs ved siden av(må ta en prøve for å finne ut av hvilket nivå jeg ligger på). Men neida, vi får visst ikke lov til å ta online-kurs. Nye regler. Super-dustete! Kvalifiserer i samme grad som om jeg skulle ta det i klasserommet, men tror det har noe med den sosiale biten å gjøre. Hadde jo tenkt å ta det andre faget på skolen da, så hadde fått den delen allikevel. Jeg som var så klar for å begynner å studere markedsføring, og til og med titta på ledige jobber på nettet(veldig ivrig, jeg veit).. Ha, det var den drømmen liksom.. De har nemlig kun markedsførings-klasser på dagtid, og da jobber jeg. Men men.. Jeg får finne meg noe annet, og må bestemme meg raskt. Jeg har en uke på meg..

I går var det et nytt au pair møte. Ble plukket opp av Isabela fra Brasil, som bor på Manhattan Beach, ikke så langt unna. Snakket en del med henne på mail før jeg forlot Norge, men har bare så vidt møtt henne én gang før nå. Veldig koselig jente, vi har mye til felles, så var hyggelig å bli bedre kjent med henne. :) Hun kjørte, jeg var kartleser, og som det fantastiske team'et vi var, kom vi oss frem til destinasjonen(Los Angeles Zoo) uten å rote oss bort. Hun bomma på en avkjøring, men vi fant frem likevel. Ved siden av dyreparken var det stelt i stand en slags lysfestival med masse lys, lysfigurer/lysskilt og lignende å gå og titte på. Møtte Claire, representanten i LA-området, og det var 5-6 andre au pairer der også. Av 40 i området. Dårlig oppmøte, men men. Ble kjent med noen andre au pairer, blant annet Annika fra Sør-Afrika, og en fra Kina(jeg er superdårlig til å huske navn, men hun har mailen min :)). Så det var koselig. Så kjørte vi hjemover igjen, kjørte oss vill et par ganger(pga at hun bomma på minst to avkjøringer igjen), men kom oss hjemover tilslutt! hehe (Neste gang kjører jeg!) Vi dro til South Bay Galleria, og jeg introduserte henne for Mongolian BBQ. Grei avslutning på kvelden, hadde nemlig ikke spist noenting siden brunsj i 11-12-tida, og nå var klokka åtte.. Jeg og Isabela kommer garantert til å finne på ting sammen, greit å komme seg ut litt iblant også! :) Neste gang blir det den nye James Bond filmen på kino, og sannsynligvis Mongolian til middag igjen.. hehe :)

Var forresten også ute og øvelseskjørte her borte for første gang, i går. Jeg og Rick, ut med Lexus'en. Starta i et rolig boligområde så jeg fikk bli litt kjent med kontrollene, og bevegde meg ganske raskt ut i trafikken. Gikk kjempebra, og avsluttet med en perfekt parkering i den litt trange garasjen hjemme igjen. Ikke noe problem i det hele tatt, så nå er det bare å bestille time til oppkjøring! :)

Prøve å være flinkere å blogge fra nå av. Er litt lettere nå når jeg ikke har flere dager bak meg som jeg burde ha blogget om. :) Da håper jeg dere er fornøyde, nå har jeg brukt mandagskvelden min på dette! :P

Lørdag pyntet vi juletre

Tittei! Ble veldig fint.

Tinker Bell i toppen såklart, hva ellers.. hehe

Og ellers Disneypynt - tror det var 5-6 ting på treet som ikke var Disney.. :) Her har vi Donald, Pluto, og mer.

Og Ole Brumm og gjengen

Pent!

Au pair-møte! Fra v: hun fra Kina, Annika fra Sør-Afrika, moi, Isabela fra Brasil, og en annen fra Brasil.

Masse lys, nesten hodepine-fremkallende

Isabela og hun andre fra Brasil

Jeg og Josselyn lagde og pynta brownies i dag. Gode var de også! :)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Big Shot på Stratosphere har jeg også tatt :-) Heeeeelt sykt!! hehehe... Har laget en liten sang om at du er i Cal btw. I goes like this: I'm jealous, I'm jealous, I'm jealous, I'm jealous =)

Anonym sa...

Thinkerbell i toppen!! hihi <3 Vakkert juletre! 3 mnd ja! Tenk det ja! Du har jo kommet deg godt til rette og opplevd sykt mye allerede du!! :))

Camilla sa...

Jeg koser meg jeg! :)

Anonym sa...

Jess!!! Du får meg HELT sikkert opp i det røde fine tårnet ja :)
Kommer gjerne en tur over men sikkert mye annet fint å oppleve, yes!

Fint juletre og tingeling i toppen, typisk amerikansk, hehe! Morsomt å lese om dine opplevelser og nå skal jeg sette meg til å se på bildene. Klem

Benedicte sa...

OI!!!! WOW!!!! Jeg sender meg selv i pakke til deg til jul ass!
Du har vært så ufattelig heldig med familien din ass, så sykt mye du får oppleve! Jeg blir helt syk av misunnelse her jeg sitter i rutine norge med snø med is under og må skrape bilen hver morgen.
Mamma'n din var innom jobben med julegaven min fra deg, søt og snill som hun er! TUSEN TAKK snupp!
Har faktisk klart å legge den bort, skal spare den til julaften!
Nå skal jeg kaste meg over bildene du har lagt ut!
Bruk hele torsdagskvelden jeg;)
Stor klem
ps. Koselig at du møtes litt gjenaldrene også og skole finner du jo ut av! :)

Camilla sa...

Husk å lage luftehull da, Benedicte! ;) Ja, jeg har vært veldig heødig, og endelig begynner jeg å få litt mer kontakt med de andre au pairene, pluss at jeg tar lappen snart, så da er det litt enklere å komme seg ut litt også. :) Sliter fortsatt med skolevalget, men det ordnar sæ! Stor kos!

Anonym sa...

Hei Camilla.Jeg skal bare ønske deg en god jul og ett godt nyttår.jeg hoper du for en god jul og godt nyttår.Hilsen alle her på tjømø og hvasser. HILSEN VICTORIA!