mandag 3. november 2008

14-dagers Mexican Riviera Cruise

Da har jeg endelig mannet meg opp til å blogge om cruiset! Mye å fortelle om nemlig... Bildene legger jeg ut i morgen eller no sånt.. Okay, vi tar det kronologisk, dag for dag(takk og lov for dagboka mi!);

Fredag 17/10: Vi ankommer San Diego etter et par timers kjøretur, og sjekker inn på hotellet vi skal sove på for natten. Vi bodde på Marriott Gaslamp Quarter, i president-suiten om jeg ikke tar helt feil, i øverste etasje(21). Gaslamp Quarter er den historiske delen av San Diego, downtown. Så dro Rick og møtte foreldrene hans som også skulle være med på cruiset, og vi dro alle og spiste middag på the Palm like ved hotellet, og tok tidlig kvelden etter det.

Lørdag 18/10: På tide og dra ned til brygga hvor båten går, vi sjekker inn, og som de VIP-personene vi er(vi har jo da så klart Penthouse suiten, her reiser vi ikke enkelt) blir vi geleidet inn på båten før alle andre, og vi ankommer the Neptune Lounge, som er en lounge for de med suiter. Ganske så ekslusive saker... Her sitter vi og spiser litt kaker og lignende imens vi venter på at rommet skal bli klart, også dro vi og spiste lunsj. Etter lunsj bar det opp til rommet, og for et rom! Et ord; enormt! Stue, spisestue, kjøkken, soverom, svært bad med separat toalett, og i tillegg et gjestetoalett. Også kan man nevne den svære verandaen med boblebad da.. Er noe annet enn danskebåten ja, det er helt sikkert.. hehe

I fire-tiden var det tid for safety drill, og vi måtte alle møte ved livbåtene kledd i våre redningsvester.. De hadde sikkerheten i behold ihvertfall, og livbåtene kunne visst ikke synke(akkurat som de sa om Titanic). :P  Sail-away party etter øvelsen, og så middag i Vista Lounge, som var vårt faste middagssted, med reservasjoner hver kveld kl 20.

Søndag 19/10: Jeg og Josselyn deltok på en kitchen tour, hvor vi fikk se diverse matlaging, pluss isskulpturering(?), og melonutskjæring og lignende, og høydepunktet var selvfølgelig nybakte chocolate chip cookies rett fra ovnen(de cookiesene var sååå gode, jeg spiste sikkert 100stk. i løpet av turen). Litt senere på dagen var det vinsmaking i vår suite, som Jennifer og Rick arrangerte, og jeg passet Josselyn så lenge. Så var det formell middag på kvelden, på med finstasen..

Mandag 20/10: I dag tidlig ankom vi Cabo San Lucas, Mexico. Veldig pen havn, ihvertfall fra skipet, siden vi var ankra opp ute på sjøen og ikke ved kaia. Vi ble fraktet inn til land i livbåtene/tender'ene, også var det tid for vår første shore excursion. Guidet busstur rundt omkring; først til en glassblåsefabrikk, så videre til en restaurant(Sunset Da Giorgio), med en flott utsikt over hele bukta. Det var to andre cruisebåter der samtidig som oss; Carnival et-eller-annet, og Norwegian Star. Begge båtene fulgte oss rundt begge ukene. Neste stopp var town square(tror jeg) i San Jose del Cabo. Vi tittet litt i butikkene, og jeg fikk kjøpt meg en t-skjorte med "Cabo San Lucas" på, og så var det videre til siste stopp; Cacti Mundo. En økologisk kaktushage med over 750 arter kaktus, og nesten 15000 av de totalt.

Så var det tilbake til båten, og jeg og Josselyn dro til bassenget etterhvert. Så spilte vi voksne Team Trivia, imens Josselyn var på ClubHAL(barneklubben), og vi vant; en gratis drink hver.. Så Strawberry Daquiri på meg, den beste jeg har smakt, og til og med før jeg fylte 21.. :) Så spiste vi middag på Pinnacle Grill, en ekslusiv restaurant ombord hvor man må betale et tillegg for å spise der(mat er ellers inkludert i cruise-prisen). Veldig god mat ihvertfall.

Tirsdag 21/10: Vi ankom Mazatlán, og Rick og Jennifer hadde sin egen excursion i dag, så jeg og Josselyn prøvde oss en tur ut på egenhånd, men måtte kaste inn håndkleet ganske kjapt. Var bare så vidt innom terminalen og tittet i butikkene.. Ikke bare var det varmt, men luftfuktigheten var så høy at det kom damp/dogg(eller hvordan man skriver det) på kameralinsa bare jeg prøvde å ta et bilde.. Derfor har jeg ikke mange bilder fra den dagen.. Men, tro det eller ei, jeg gikk faktisk opp på dekk, ved et av bassengene, og solte meg litt senere på dagen! Måtte jo prøve å få litt sol på den bleike kroppen min.. Det blåste ihvertfall frisk der oppe..

Så dro jeg på Ladies Night på spa'en ombord; 99$ for 50 min som inkl.; aromaterapi rygg, nakke, og skuldermassasje, hodebunn massasje(jeg så veldig bra ut på håret etterpå), fot og ankel massasje, og spa facial. Kjempedeilig! Og jeg trengte det... Ble anbefalt å fortsette med massasje-behandlinger, også kjøpte jeg et par produkter som skulle hjelpe til med å fjerne noe acid-greier fra ryggen min.. Senere var det cocktailparty med kapteinen og de andre "store" menneskene(og jeg så forsatt like fin ut på håret).

Onsdag 22/10: Vi ankom Puerto Vallarta, og det var tid for "Town, Country og Tequila". Guidet busstur igjen, og vi gikk først ut av bussen på et slum-sted og tok bilder av en kirke, og så dro vi videre til en tequila-fabrikk, hvor vi fikk se prosessen med å lage tequila, pluss at vi fikk smake forskjellige typer og grader(måtte gi meg etter et par stykker, æsj...). Smakte en med ferskensmak, og den var ikke så verst faktisk, men sterk ihvertfall.. Så var det videre, og siste stopp var like ved en katedral ved stranda, og vi tittet litt i butikkene istedet for å besøke katedralen. Så var det tilbake på båten.

Jeg dro ned til Culinary Arts Center ombord, og så pastry-kokken ombord demonstrere Chocolate Dipped Strawberries, Chocolate Peanut Butter Haystacks og Basic Chocolate Truffles. Vi fikk smaksprøver, og så var det tid for sjokolade-trivia. Jeg team'et opp med en dame, og vi tapte med ett poeng.. Litt surt, for det var mange folk der, så vi gjorde det bra. Det var spm. som bl.a.; "The Hitchcock movie 'Psycho' used Hershey chocolate for blood in the shower scene. True or false?" ( Noe som var sant..) "How tall, in feet, is a cocoa plant?" osv.. Jeg grabbet meg meg all den sjokoladen jeg kunne bære, og gikk opp trappene fra dekk 2 til dekk 7 imens jeg spiste sjokoladen. Det er hva man kaller balanse det!

På kvelden så vi et show med en illusjonist, James Cielen, som pleier å opptre i Las Vegas. Han var flink, og veldig morsom, og så, litt senere på kvelden dro jeg for å se et show med det filipinske mannskapet(mannskapet på båten bestod av mest filipinere, og indonesere). Så ikke hele showet, men fikk med meg nasjonalsangen, et par danser, og et par karer som sang(blant annet en av finalistene i filipinsk Idol 2008)..

Torsdag 23/10: Ned til Culinary Arts Center igjen for en demonstrasjon av hvordan lage Grand Marnier Chocolate Volcano Cake, med vår cruise director Eric, som var veldig morsom. Og vi fikk selvfølgelig smaksprøver igjen. Så gikk jeg opp på dekk og fikk solt meg og bada litt igjen, og så var det tid for konkurranser ved bassenget.. Jeg deltok ikke, og er egentlig ganske glad for det; de startet greit med 'føre appelsinen videre under haka'-konkurranse, og siste del etter flere forskjellige aktiviteter var "belly flop contest"- mageplaskkonkurranse. Det så like vondt ut som det høres ut som, kunne føle smerten til de stakkars menneske som kastet seg ut i bassenget på magen, og vi i publikum ga poeng etter høyest vannsprut, hva som så vondest ut, osv. Synd jeg ikke hadde med kameraet her, det kunne blitt mange fine bilder!

Jeg gir meg her for nå, skal prøve å få blogget resten i morgen.. Bildene kommer også senere.. Nå skal jeg bestille meg den nye iPod touch, for den har jeg nemlig forelska meg i(uansett hvor mye jeg egentlig pleide å hate Apple, de har sikkert forandra seg..)! Bursdaggave fra meg selv!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei :) for et eventyr! Skjønner ut fra dine første beskrivelser at du har opplevd mye fantastisk, både synsmessig og "smaksmessig". Gleder meg til å lese resten og se bildene du legger ut. Her følges det med i spenning. Klem fra mamma.
PS! Flott at du har skrevet dagbok så vi kan følge dine opplevelser fra a til å.

Anonym sa...

Så utrolig mye du har opplevd etter du dro over til USA! Kruset hørtes herlig ut! Du skriver så fint om de dagene du hadde på kruset. Tenk så mye fint du har sett og opplevd på den turen! Veldig gøy å lese alt sammen! Jeg gleder meg til å lese om resten av turen, og ikke minst å se alle bildene! :) God klem fra Miriam.

Anonym sa...

Hey babe!
Det hørtes helt sinnsykt digg ut!
Ikke bare sjokoladebake/smakingen, men massasjen og alt..
Ja hvis det er en tid å skrive dagbok her i livet sitt så er det nå mens du er borte! Så kan du se tilbake og leve opplevelsene omigjen i mange år framover.. :)
Begynner å tivle på om du noen gang kommer til å klare å rivløse deg fra denne luksushverdagen din:P
Gleder meg til å se bilder! Og lese resten.. Nå er det jobb på meg gitt.. Kos deg videre! Klem Benedicte. Ps. .Lurt med en liten bursdagsgave til seg selv! :)